Security Infrastructure (B-ODISEE-OGI03V)
Doelstellingen
Zie https://webapps.odisee.be/Ancor/ECTSKerndoel/Pages/OPOKerndoel.aspx?OID=20215&OPLID=280
Begintermen
De algemene toelatingsvoorwaarden en de dwingende volgtijdelijkheid zijn beschreven in het onderwijs- en examenreglement.
Voor volgende opleidingsonderdelen dient een credit verworven of een tolerantie opgenomen te zijn:
- Server Infrastructure: Windows of Server Infrastructure: Linux
- Network Infrastructure 1
Plaats in het onderwijsaanbod
- Bachelor in de elektronica-ICT - in dagonderwijs (Gent) (Afstudeerrichting ICT) 180 sp.
- Bachelor in de elektronica-ICT - in dagonderwijs (Gent) (Afstudeerrichting elektronica) 180 sp.
Onderwijsleeractiviteiten
6 sp. Security Infrastructure (B-ODISEE-OGI04k)
Inhoud
Concepten rond network security en beveiligde infrastructuur. Volgende onderwerpen komen aan bod:
- basis netwerkconfiguratie
- application filtering
- user based policies
- content filtering
- URL filtering
- decryption
- NAT
- DNSsec
- IPsec VPN
- dial-in VPN
- malware detection
- threat detection
Studiemateriaal
Presentaties en documentatie worden via Toledo beschikbaar gemaakt.
Online curriculum (versie op basis van beschikbaarheid bij start van semester).
Toelichting onderwijstaal
Het online curriculum en documentatie zijn Engelstalig. Eigen presentaties en notities zijn Nederlandstalig en ook de begeleiding en lessen gebeuren in het Nederlands. Eventuele gastlessen en het gebruikte materiaal zijn afhankelijk van de gastspreker.
Toelichting werkvorm
Tijdens de hoorcolleges wordt achtergrond bij de concepten gecombineerd met demonstratie van de configuatiemogelijkheden. Dit wordt ook aangevuld met relevante gastsprekers rond theoretische thema's, demo's of workshops.
Wekelijks zijn er labosessies waar de studenten onder begeleiding kunnen werken aan de opdrachten. De opdrachten bestaan uit twee categorieën: er is enerzijds een basisopgave die via pass-fail systeem wordt geëvalueerd en er zijn aanvullende keuze-opdrachten. De keuze opdrachten gaan dieper in op aspecten van de basisopgave of breiden de configuratie uit. Bij de start van de semester wordt een lijst met opdrachten beschikbaar gemaakt, samen met hun aandeel in de evaluatie van de OPO.
De labosessies worden aangevuld met werksessies waar studenten vrijwillig of op basis van een achterstand op de planning kunnen werken aan de opdracht.
Evaluatieactiviteiten
Security Infrastructure (B-ODISEE-O72671)
Toelichting
Examenmoment | Beoordelingsschaal |
---|---|
TOTAAL | 1-20/20 puntenschaal |
De evaluatie van de OPO gebeurt voor 40% op basis van de vaste basisopgave die gescoord wordt met een pass-fail systeem. De evaluatie gebeurt op basis van checkpoints en wordt onderbouwd met een logboek.Checkpoints worden enkel tijdens de labomomenten of tijdens het mondelinge evaluatiemoment bekeken.
Daarnaast is er voor 20% een mondelinge evaluatie op basis van het gerealiseerde werk (basisopgave + keuzeopdrachten), tijdens deze evaluatie kunnen ook nog checkpoints voorgelegd worden, maar die moeten samen met de mondelinge vragen passen binnen de voorziene tijd. Een voorwaarde voor deelname aan de mondelinge evaluatie is dat minimaal de helft van de checkpoints van de basisopgave werden gehaald tijdens de voorafgaande labosessies.
De resterende 40% worden ingevuld op basis van de zelfgekozen aanvullingen op de basisopgave. Mogelijke uitbreidingen en aanvullingen worden bij de start van het semester bekend gemaakt en gekoppeld aan een procentuele bijdrage in de OPO score.
Bij alle evaluaties die op de campus plaatsvinden, mogen geen gen-AI tools (bv ChatGPT, Copilot) gebruikt worden.
Toelichting bij herkansen
In EP3 kan de student verder werken aan de opdracht. De evaluatie gebeurt opnieuw met een pass-fail voor de basisopgave, een mondelinge evaluatie en de extra keuzeopgaven.
Verschillen zitten in het feit dat de evaluatie van de pass-fail in eerste instantie gebeurt op basis van het logboek, met mogelijke aanvullingen tijdens de mondelinge evaluatie. Vergeleken met de eerste examenkans wordt extra tijd voorzien. Voor de extra keuzeopgaven kan de student uiteraard nog steeds zijn eigen keuzes maken uit de opdrachten, daarbij mag hij andere keuzes maken dan bij de eerste examenkans. Keuzeopdrachten waarvoor het checkpoint in eerste zittijd werd behaald, zullen behouden blijven.
Het aandeel van de verschillende onderdelen blijft onveranderd.