Voedingschemie (B-ODISEE-JPBWB8)

Begintermen
A. Volgtijdelijkheid
De algemene toelatingsvoorwaarden en de dwingende volgtijdelijkheid zijn beschreven in het Onderwijs- en Examenreglement.
B. Competenties
De student(e) kan, wat competenties betreft, functioneren op secundair onderwijsniveau.
Plaats in het onderwijsaanbod
- Bachelor in de agro- en biotechnologie - in dagonderwijs (Sint-Niklaas) (Afstudeerrichting voedingstechnologie) 180 sp.
- Bachelor in de agro- en biotechnologie - in afstandsonderwijs (Sint-Niklaas) (Afstudeerrichting voedingstechnologie) 180 sp.
Onderwijsleeractiviteiten
3 sp. Voedingschemie (B-ODISEE-JLBWB8)




Inhoud
Dit opleidingsonderdeel behoort tot de leerlijn specifieke vakken van de afstudeerrichting Voedingstechnologie.
De cursus is opgebouwd uit 6 leereenheden:
1. Chemie van koolhydraten
2. Chemie van proteïnen
3. Chemie van lipiden
4. Enzymen
5. De impact van conserveermethoden
6. Additieven
Toelichting onderwijstaal
Het opleidingsonderdeel wordt in het Nederlands gedoceerd.
Toelichting werkvorm
Digitaal leren
Lessen
- (Ingesproken) Power point presentaties beschikbaar op Toledo
- De lessen gaan door op de campus.
HAO: begeleide zelfstudie. Studenten die de opleiding via HAO volgen, verwerken het studiemateriaal op zelfstandige basis en via contacten met medestudenten op afstand. Tijdens de monitoraten (avond sessie) heb je de gelegenheid vragen te stellen over de te verwerven theorie.
Evaluatieactiviteiten
Voedingschemie (B-ODISEE-H73005)
Toelichting
Examenmoment | Beoordelingsschaal |
---|---|
TOTAAL | 1-20/20 puntenschaal |
Het eindpunt voor dit opleidingsonderdeel bestaat uit een score op 20 punten voor het schriftelijk examen.
HAO: Het examen wordt in de regel op weekavonden afgenomen.
De hier gepresenteerde informatie m.b.t. lesorganisatie en evaluatiemodaliteiten kan wijzigen. Alle wijzigingen worden gecommuniceerd via Toledo, waar steeds de correcte en toe te passen info vermeld zal staan. Van de student wordt verwacht up-to-date te zijn met de meest actuele informatie.