Voedingschemie (B-ODISEE-JPBWB8)

3 studiepuntenNederlands20 urenTweede semesterTweede semester
Van Ursel Brigitte (coördinator) |  Devos Liesbet |  Van Ursel Brigitte
Kernteam Agro- en biotechnologie St-Niklaas

De doelstellingen (= kerndoelen) van dit opleidingsonderdeel kan je hier raadplegen.

 

 

A. Volgtijdelijkheid

De algemene toelatingsvoorwaarden en de dwingende volgtijdelijkheid zijn beschreven in het Onderwijs- en Examenreglement.

B. Competenties  

De student(e) kan, wat competenties betreft, functioneren op secundair onderwijsniveau.

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. Voedingschemie (B-ODISEE-JLBWB8)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College20 urenTweede semesterTweede semester
Devos Liesbet |  Van Ursel Brigitte
Kernteam Agro- en biotechnologie St-Niklaas

Dit opleidingsonderdeel behoort tot de leerlijn specifieke vakken van de afstudeerrichting Voedingstechnologie.

De cursus is opgebouwd uit 6 leereenheden:

1. Chemie van koolhydraten

2. Chemie van proteïnen

3. Chemie van lipiden

4. Enzymen

5. De impact van conserveermethoden 

6. Additieven

Het cursusmateriaal voor dit opleidingsonderdeel kan je hier raadplegen.

 

Het opleidingsonderdeel wordt in het Nederlands gedoceerd.

Digitaal leren

Lessen

  • (Ingesproken) Power point presentaties beschikbaar op Toledo
  • De lessen gaan door op de campus.

 

HAO: begeleide zelfstudie. Studenten die de opleiding via HAO volgen, verwerken het studiemateriaal op zelfstandige basis en via contacten met medestudenten op afstand. Tijdens de monitoraten (avond sessie) heb je de gelegenheid vragen te stellen over de te verwerven theorie.

Evaluatieactiviteiten

Voedingschemie (B-ODISEE-H73005)

Type : Partiële of permanente evaluatie met examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Schriftelijk
Vraagvormen : Meerkeuzevragen, Open vragen, Gesloten vragen
Leermateriaal : Geen

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

Het eindpunt voor dit opleidingsonderdeel bestaat uit een score op 20 punten voor het schriftelijk examen.

HAO: Het examen wordt in de regel op weekavonden afgenomen.

De hier gepresenteerde informatie m.b.t. lesorganisatie en evaluatiemodaliteiten kan wijzigen. Alle wijzigingen worden gecommuniceerd via Toledo, waar steeds de correcte en toe te passen info vermeld zal staan. Van de student wordt verwacht up-to-date te zijn met de meest actuele informatie.