Industriële processing (B-ODISEE-JPBWB7)
Begintermen
A. Volgtijdelijkheid
De algemene toelatingsvoorwaarden en de dwingende volgtijdelijkheid zijn beschreven in het Onderwijs- en Examenreglement.
B. Competenties
De student(e) kan, wat competenties betreft, functioneren op secundair onderwijsniveau.
Plaats in het onderwijsaanbod
- Bachelor in de agro- en biotechnologie - in dagonderwijs (Sint-Niklaas) 180 sp.
- Bachelor in de agro- en biotechnologie - in dagonderwijs (Sint-Niklaas) (Afstudeerrichting voedingstechnologie) 180 sp.
- Bachelor in de agro- en biotechnologie - in afstandsonderwijs (Sint-Niklaas) 180 sp.
- Bachelor in de agro- en biotechnologie - in afstandsonderwijs (Sint-Niklaas) (Afstudeerrichting voedingstechnologie) 180 sp.
Onderwijsleeractiviteiten
4 sp. Industriële processing (B-ODISEE-JLBWB7)
Inhoud
Dit opleidingsonderdeel behoort tot de leerlijn specifieke opleidingsonderdelen van de afstudeerrichting Voedingstechnologie.
De cursus is opgebouwd uit 7 leereenheden:
1. Massabalansen
2. Energiebalansen
3. Meng- en scheidingstechnieken
4. Grondstoffen in de voedingsindustrie
5. Traditionele conserveringstechnieken
6. Nieuwe conserveringstechnieken
7. Procesregeling toegepast op de margarineproductie
Studiemateriaal
Het cursusmateriaal voor dit opleidingsonderdeel kan je hier raadplegen.
Toelichting onderwijstaal
Het opleidingsonderdeel wordt in het Nederlands gedoceerd.
Toelichting werkvorm
Begeleide zelfstudie - Digitaal leren
De werkvorm voor dit OPO is een gemengde werkvorm, bestaande uit:
- Deel begeleide zelfstudie@home
- Deel college (fysiek on-campus of digitaal) of een alternatieve werkvorm ter reflectie, aanvulling en verdieping van de leerstof na zelfstudie
- Opdracht: individueel, volgens de modaliteiten beschreven in de opdracht beschikbaar op Toledo (zowel voor reguliere studenten als voor afstandsstudenten)
Een semesterkalender, waarin de planning van het OPO wordt beschreven, is beschikbaar op Toledo voor de start van het semester.
HAO: begeleide zelfstudie. Studenten die de opleiding via HAO volgen verwerken het studiemateriaal op zelfstandige basis en via contacten met medestudenten op afstand. Tijdens de monitoraten (avond sessie) heb je de gelegenheid vragen te stellen over de te verwerven theorie.
Evaluatieactiviteiten
Industriële processing (B-ODISEE-H73006)
Toelichting
Examenmoment | Beoordelingsschaal |
---|---|
TOTAAL | 1-20/20 puntenschaal |
Het eindpunt voor dit opleidingsonderdeel wordt berekend als de som van de verschillende evaluaties:
- 16 punten voor het examen (deels schriftelijk, deels mondeling)
- 4 punten voor de permanente evaluatie
- Indien niet alle evaluaties zijn afgelegd, dan wordt het eindpunt voor dit opleidingsonderdeel = NA.
De opdracht, indienmodaliteiten en -deadlines voor de permanente evaluatie worden ter beschikking gesteld via Toledo.
HAO: Het examen (volledig schriftelijk) wordt in de regel op weekavonden afgenomen.
De hier gepresenteerde informatie m.b.t. lesorganisatie en evaluatiemodaliteiten kan ten allen tijde veranderen in functie van de epidemiologische realiteit. Alle wijzigingen worden gecommuniceerd via Toledo, waar steeds de correcte en toe te passen info vermeld zal staan.
Toelichting bij herkansen
Permanente evaluatie:
- Bij een onvoldoende (< 2/4) moet de opdracht opnieuw worden uitgevoerd of worden herwerkt.
- In andere gevallen worden de punten van de permanente evaluatie integraal overgenomen naar de tweede examenkans.
Hetzelfde evaluatieprincipe geldt voor HAO studenten.