Content management (B-ODISEE-HBI47B)

Doelstellingen
Het uitgebreide overzicht van leerresultaten en kerndoelen vind je hier:
https://webapps.odisee.be/Ancor/ECTSKerndoel/Pages/OPOKerndoel.aspx?OID=312&OPLID=65
Begintermen
De algemene toelatingsvoorwaarden en de dwingende volgtijdelijkheid zijn beschreven in het onderwijs- en examenreglement.
Voorkennis
Webontwikkeling en online samenwerken
Plaats in het onderwijsaanbod
- Bachelor in organisatie & management (Brussel) (Afstudeerrichting Business & Languages) 180 sp.
Onderwijsleeractiviteiten
3 sp. Content management (B-ODISEE-HBI47b)




Inhoud
Dit OPO kadert in de leerlijn "informatiemanager".
In dit opleidingsonderdeel nemen we het ontstaan van content, de basisprincipes en de grote groepen zoals o.a. - copy, (bewegend)beeld, audio en video - onder de loep. De voor- en nadelen van de distributiekanalen komen aan bod.
Daarnaast bespreken we heel wat cases en maken zelf verschillende vormen van content voor de verschillende kanalen.
Een definitief overzicht van de verschillende lessen, opdrachten of alternatieve activiteiten met praktische afspraken, data, opdrachten en eventuele wijzigingen vinden de studenten steeds terug op Toledo.
Toelichting onderwijstaal
In principe worden de colleges in het Nederlands gegeven.
Indien er interesse van Erasmusstudenten is, zal het echter Engels zijn.
Het presentatiemateriaal en de aanbevolen boeken zijn in het Engels.
Toelichting werkvorm
Flipped classroom
Het collegegedeelte wordt deels als leesopdrachten, deels in screencastvorm en deels als onderwijsleergesprek aangeboden.
Van de studenten wordt verwacht dat zij het schriftelijk materiaal en de screencasts ter voorbereiding van de les bekijken.
Tijdens de contacturen is er gelegenheid tot toelichting van de in het collegegedeelte geziene leerstof. Voorbeelden worden uitgewerkt en toegelicht
Studenten werken opdrachten uit:
- gedeeltelijk tijdens de contacturen met ondersteuning van de docent (practicum)
- gedeeltelijk zelfstandig door de studenten buiten de contacturen
De student werkt zelfstandig en in team om de topics uit te diepen en toe te passen.
Alle concrete afspraken worden via de leeromgeving Toledo bekend gemaakt. Studenten dienen de mededelingen en de informatie op Toledo nauwgezet op te volgen.
Evaluatieactiviteiten
Content management (B-ODISEE-H72374)
Toelichting
Examenmoment | Beoordelingsschaal |
---|---|
TOTAAL | 1-20/20 puntenschaal |
30% mondeling examen in examenperiode
70% permanente evaluatie over heel semester
De permanente evaluatie (70% van het totaal) bestaat uit:
- Individuele opdrachten
- Groeps- en klasopdrachten
- Actieve deelname tijdens de lessen
- Opbouw portfolio
Om te kunnen slagen voor dit vak is:
- Aanwezigheid en actieve participatie tijdens de lessen erg belangrijk. Het stellen van vragen gebeurt namelijk ENKEL tijdens de lessen.
- Opbouw van het portfolio is een vereiste. Niet gemaakte opdrachten kunnen leiden tot een NA-score.
- Deelnemen aan het examen en een volledig portfolio is een vereiste.
- Opdrachten en testen die door gewettigde afwezigheid niet uitgevoerd worden, moeten tegen een afgesproken deadline gemaakt worden. De student is zelf verantwoordelijk om de docent op de hoogte te brengen van de gewettigde afwezigheid vóór aanvang van de les of het verlopen van de deadline. In samenspraak wordt er een nieuwe deadline bepaald.
Alle richtlijnen (afspraken - regels ...) over toetsmomenten en/of indienen van opdrachten worden gecommuniceerd via de Toledo.
Gebruik AI-tools
AI-tools kunnen dienen ter ondersteuning van opdrachten, bijvoorbeeld voor het verbeteren van de taal van je opdrachten.. Wanneer je deze gebruikt, vermeld je dat. Wanneer je dat niet doet, krijg je een 0-score of onvoldoende. Je toont ook aan dat je kritisch met deze tools kan omgaan. Wanneer de docent vermeldt dat je bij opdrachten, testen (permanente evaluatie) en/of examens geen AI-tools mag gebruiken en je doet dat toch, dan wordt dit als fraude beschouwd. De docent kan mondeling extra toelichting vragen in het geval van twijfel. Meer info over het Odisee brede AI beleid vind je op volgende link.
Afwezigheden
Om recht te hebben op een inhaalmoment bij gewettigde afwezigheid dient het afwezigheidsbeleid cluster bedrijfskunde VOORAF correct gevolgd te worden. (zie: tegel afwezigheidsbeleid cluster bedrijfskunde op het studentenportaal (inloggen op Odisee.be))
Ben je langdurig gewettigd afwezig, neem dan contact op met de ombudsdienst om een regeling uit te werken.
Toelichting bij herkansen
2de zittijd - mondeling examen
Opdrachten worden herwerkt of alternatieve taken worden gemaakt en gebundeld in een paper, met eventuele mondelinge toelichting.
Een definitief overzicht van de (alternatieve) opdrachten met praktische afspraken en datum van indiening vinden de studenten terug op Toledo.
Gebruik AI-tools
Ook tijdens de 2e zit worden AI-tools enkel gebruikt ter ondersteuning van opdrachten, bijvoorbeeld voor het verbeteren van de taal van je opdrachten. Wanneer je deze gebruikt, vermeld je dat. Wanneer je dat niet doet, krijg je een 0-score of onvoldoende. Je toont ook aan dat je kritisch met deze tools kan omgaan. Wanneer de docent vermeldt dat je bij opdrachten, testen (permanente evaluatie) en/of examens geen AI-tools mag gebruiken en je doet dat toch, dan wordt dit als fraude beschouwd. De docent kan mondeling extra toelichting vragen in het geval van twijfel.