Stagemobiliteit buiten Europa (B-ODISEE-OBV81A)
Doelstellingen
De doelstellingen, inhoud en vorm van de stage buiten Europa worden in onderling overleg tussen de opleiding, de gastorganisatie (eventueel ook de bemiddelende instantie) en jezelf vastgelegd, en wel voor jouw vertrek. De opleiding ziet erop toe dat de gastorganisatie vertrouwd is met de manier waarop Odisee stages organiseert (manual) en zich daar bij de organisatie en begeleiding zo veel mogelijk naar richt.
Je zal je taalvaardigheid, interculturele competentie, internationale vakkennis en global engagement ontwikkelen.
Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden kan je voor jezelf leerpunten selecteren/formuleren en concretiseren in actiepunten en reflecteren op hun groeiproces.
Kennis van vreemde taal verfijnen.
Begintermen
Om aan dit OPO te kunnen deelnemen moet voor de stages van de derde opleidingsfase de credit behaald zijn en minstens een gemiddelde van 12/20.
Daarnaast gelden de algemene toelatingsvoorwaarden en de dwingende volgtijdelijkheid zoals deze zijn beschreven in de onderwijs- en examenregeling.
Concreet gaat het om:
- Ingeschreven zijn met een diplomacontract.
- Vertrek in het 2e semester van de vierde opleidingsfase voor mobiliteitsoptie 1, 2 en 3:
- 168 studiepunten credits, toleranties en/of vrijstellingen hebben behaald t.e.m. de eerstvolgende examenperiode na de deadline voor het indienen van de intentieverklaring.
- De vereiste volgtijdelijkheid respecteren.
- Aanvraag en selectie zijn overeenkomstig de procedure in het voorafgaand academiejaar.
- Er wordt een door alle relevante actoren akkoord bereikt omtrent het equivalentiedossier, het Learning Agreement for Traineeship en de Mobiliteitsovereenkomst (voorafgaand aan de mobiliteit).
Studeren en leven in het buitenland stelt bovendien bijkomende eisen.
Daarom moet je aangetoond hebben dat je de werk- en studeertaal van de buitenlandse instelling voldoende beheerst en dat je voldoende gemotiveerd en matuur bent om de opdracht in het buitenland tot een goed einde te brengen.
Als je een stage buiten Europa wil doen, en daarbij in aanmerking wil komen voor een VLIR-beurs, moet je ook aan kunnen tonen dat je inzicht hebt in de problematiek van het gastland en de gastorganisatie en dat je de relevantie van je eigen opdracht in het licht van die problematiek uit kan leggen.
Voor zowel de lange als de korte variant van deze stage wordt een stagecontract opgemaakt (Training agreement).
Wie dit OPO volgt moet ook het OPO "Buiten Europa: voorbereid op stage" volgen.
Voor de beide varianten kan je via DIRO een VLIR-UOS reisbeurs aanvragen.
Als je dit OPO volgt moet je ook het OPO "Buiten Europa: voorbereid op stage" volgen.
Dit opleidingsonderdeel kan niet gevolgd worden met een examencontract.
Plaats in het onderwijsaanbod
Toleranties
Dit opleidingsonderdeel is niet tolereerbaar in de onderstaande opleiding(en):
Onderwijsleeractiviteiten
15 sp. Stagemobiliteit buiten Europa (B-ODISEE-OBV84a)
Inhoud
De doelstellingen, inhoud en vorm van de stage in het Zuiden worden in onderling overleg tussen de opleiding, de gastorganisatie (eventueel ook de bemiddelende instantie) en jezelf vastgelegd, en wel voor jouw vertrek. Latere wijzigingen zijn mogelijk op voorwaarde van formele goedkeuring door alle betrokken partijen. Het project moet je minstens toelaten om de aan Odisee verworven kennis en vaardigheden te integreren en toe te passen.
Toelichting werkvorm
Feedback - Portfolio - Reflectie - Samenwerkend leren/Collaboratief leren
Deze stage (12 weken in het 2e semester) is bedoeld als verdere verdieping en afronding van de "rol van verpleegkundige als professionele zorgverlener" en een laatste voorbereiding op de instap in het werkveld.
Het globale stagetraject wordt door jou voorgelegd en na goedkeuring door de hogeschool (coördinator stage en ankerpersoon internationalisering) verder gefinaliseerd en uitgewerkt in samenspraak met student/ankerpersoon internationalisering en coördinator stage.
Voor studenten die stage lopen buiten Europa is stagebegeleiding voorzien van een docent vanuit België via teams en e-mail.
Evaluatieactiviteiten
Stagemobiliteit buiten Europa (B-ODISEE-O71832)
Toelichting
Examenmoment | Beoordelingsschaal |
---|---|
TOTAAL | 1-20/20 puntenschaal |
De evaluatie van de stage gevolgd aan de buitenlandse instelling gebeurt door Odisee, volgens de evaluatiemodaliteiten, de regels en de voorschriften die zijn opgenomen in het stage laboek.
De eindbeoordeling van het opleidingsonderdeel komt tot stand tijdens de stagecommissie. Deze stagecommissie is samengesteld uit opleidingshoofd, trajectbegeleiders en stagebegeleiders van de hogeschool en wordt voorgezeten door de campus stagecoördinator.
Toelichting bij herkansen
Er is geen tweede examenkans.
Als je niet slaagt op het stageproces kan je dit niet herkansen en dien je dit opnieuw op te nemen in een volgend academiejaar.