Stage in Vlaanderen (B-ODISEE-JPW229)

16 studiepuntenNederlandsTweede semesterTweede semesterUitgesloten voor examencontract
Dhooge Hannes (coördinator) |  Dhooge Hannes
Kernteam Ontwerp- en productietechnologie Gent

De algemene toelatingsvoorwaarden zijn beschreven in de onderwijs- en examenregeling. 

De student heeft de theoretische en praktische kennis over alle opleidingsonderdelen van het curriculum minstens gevolgd of is er voor ingeschreven. De student heeft reeds minstens 145 studiepunten van het curriculum verworven, excl. bachelorproef. Uitzonderingen worden toegelaten na gunstig advies van de studietrajectbegeleider. Stage kan in een zelfde semester niet gecombineerd worden met het Industrieel project (Projecten 4).

De student(e) is verplicht om ruim op voorhand contact op te nemen met de stagecoördinator voor een verkennend gesprek: voor stages in het tweede semester is dit bij aanvang van het academiejaar, voor stages in het eerste semester moet men reeds in het voorafgaande academiejaar van start gaan! Zie de stagekalenders op Toledo, of geïntegreerd in het stagevademecum (ook op Toledo).

Behoudens bijzondere omstandigheden (te overleggen met de stagecoördinator en bachelorproefcoördinator) wordt de bachelorproef steeds in hetzelfde semester opgenomen als de stage. Het onderwerp van de bachelorproef is dan ook bij inhoudelijk gelinkt aan de stage. (afwijking hiervan is enkel mogelijk na overleg met stagecoördinator, bachelorproefcoördinator, stageplaats en student)

Dit opleidingsonderdeel is niet tolereerbaar in de onderstaande opleiding(en):

Onderwijsleeractiviteiten

16 sp. Stage in Vlaanderen (B-ODISEE-JLW302)

16 studiepuntenNederlandsWerkvorm: StageTweede semesterTweede semester
Dhooge Hannes
Kernteam Ontwerp- en productietechnologie Gent

Uitwerken van één of meer opdrachten relevant aan de inhoud en het niveau van de opleiding in een voor de opleiding relevante werkomgeving.
De opdracht(en) zullen de basis vormen van de bachelorproef.

Stage- en bachelorproefvademecum OPT

De onderwijstaal is standaard Nederlands. Indien het voor de context van de stage relevant is, kan ook het Engels of het Frans de voertaal zijn.

De student doorloopt een stageperiode van 15 weken - 5 dagen per week - in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Omwille van bijzondere omstandigheden kan in het stagecontract worden afgeweken van deze tijdsbesteding, na akkoord van stagecoördinator en opleidingshoofd.

De stageopdracht wordt enkel na overleg met de stagecoördinator goedgekeurd. De uitvoering van stageopdracht wordt opgevolgd door de stagebegeleider (contact bij de hogeschool) en de stagementor (contact bij de stageplaats). De modaliteiten hieromtrent staan beschreven in het stagevademecum, te vinden op het digitale leerplatform Toledo.

 

Evaluatieactiviteiten

Stage in Vlaanderen (B-ODISEE-JVW229)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Medewerking tijdens contactmomenten, Procesevaluatie, Vaardigheidstoets
Vraagvormen : Open vragen, Gesloten vragen

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

De stage wordt geëvalueerd door een eindevaluatie van de stagementor (75%), en een eindevaluatie door de stagebegeleider (25%). De evaluatieformulieren zijn terug te vinden in het stagevademecum en op Toledo.

Een tussentijdse evaluatie (ongeveer halfweg de stageperiode) wordt uitgevoerd en dient enkel ter oriëntatie en bijsturing van de student(e), en wordt bijgevolg niet in de berekening van het eindcijfer opgenomen (zie voor details het stagevademecum). Mocht de hogeschool om één of andere dwingende reden niet beschikken over een eindevaluatie door de stagementor na het einde van de stage, dan wordt de tussentijdse evaluatie overgenomen als eindevaluatie.

De stageplaats heeft steeds het recht om de stage eenzijdig te beëindigen indien de stagiair niet functioneert volgens de interne richtlijnen van de stageplaats en/of zijn stagecontract. De stage wordt dan gequoteerd met score 0.

2e kans: Voor de stage is het niet mogelijk een tweede kans op te nemen. Bijzondere omstandigheden kunnen er wel toe leiden dat de student zijn eerste kans opneemt in EP3, steeds na goedkeuring door studietrajectbegeleider, stagecoördinator en opleidingshoofd.

Er is geen tweede examenkans.

Gezien de omvang van de stage (15 weken - 5 dagen per week) is het hernemen van de stage voor het afsluiten van EP3 niet mogelijk.