Studiemobiliteit in of buiten Europa (B-ODISEE-JPOD31)

21 studiepuntenNederlands1 urenTweede semesterTweede semesterUitgesloten voor examencontractUitgesloten voor creditcontract
Gryson Brecht (coördinator) |  Dewispelaere Joris |  Haelman Frank
Kernteam Biomedische Laboratoriumtechnologie Gent

https://webapps.odisee.be/Ancor/ECTSKerndoel/Pages/OPOKerndoel.aspx?OID=12352&OPLID=248

De student zal zijn interculturele competentie ontwikkelen.

Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden kan de student voor zichzelf leerpunten selecteren/formuleren en concretiseren in actiepunten en reflecteren op hun groeiproces.

Kennis van vreemde taal verfijnen.

 

Om dit OPO in optimale omstandigheden aan te vatten, is het aangewezen dat de student de kennis, vaardigheden en attitudes, aangeleerd in de volgende (delen van) opleidingsonderdelen actief in kan zetten: de algemene  kennis, inzichten en vaardigheden uit het eerste en het tweede opleidingsjaar zijn verworven. De student is geslaagd voor stage in het tweede jaar, in overeenstemming met de minimale beoordeling die geldt voor de opleiding. De student beheerst in ruime mate de kennis en vaardigheden die in de verschillende opleidingsonderdelen van het eerste en tweede jaar werden onderwezen.

De student beschikt bovendien over een observerende en zelfkritische houding, is zelfredzaam en heeft een open houding t.a.v. multi- en interculturaliteit.

Daarnaast gelden de algemene toelatingsvoorwaarden en de dwingende volgtijdelijkheid zoals deze zijn beschreven in de onderwijs- en examenregeling. Concreet gaat het om:
- ingeschreven zijn met een diplomacontract.

Vertrek in het 2e semester van de derde opleidingsfase voor mobiliteitsoptie 1, 2 en 3:
- 108 studiepunten credits, toleranties en/of vrijstellingen hebben behaald t.e.m. de eerstvolgende examenperiode na de deadline voor het indienen van de intentieverklaring; 
- de vereiste volgtijdelijkheid respecteren;
- aanvraag en selectie zijn overeenkomstig de procedure in het voorafgaand academiejaar.
Er wordt een door alle relevante actoren akkoord bereikt omtrent het equivalentiedossier, het Learning Agreement for Study en de Mobiliteitsovereenkomst (voorafgaand aan de mobiliteit).

Studeren en leven in het buitenland stelt bovendien bijkomende eisen aan de student.
Daarom moet de vertrekkende student aangetoond hebben dat hij/zij de werk- en studeertaal van de buitenlandse instelling voldoende beheerst en dat hij/zij voldoende gemotiveerd en matuur is om de opdracht in het buitenland tot een goed einde te brengen.

De student is verplicht zich voor de mobiliteit te informeren over de beoordelingsmodaliteiten van de aan de partnerinstelling gevolgde opleidingsonderdelen en deze door te geven aan  zijn ankerpersoon.

Voor elke vorm van studiemobiliteit wordt een contract opgemaakt (Mobiliteitsovereenkomst). Daarnaast wordt het buitenlands studieprogramma beschreven in een leerovereenkomst (Learning agreement). 

Voor alle studenten die aan de optie Studiemobiliteit in Europa deelnemen aan een partnerinstelling van Odisee vraagt DIRO een Erasmus studiebeurs aan. Voor een beperkt aantal bestemmingen bestaan er voor de optie Studiemobiliteit buiten Europa beurzen.

Dit opleidingsonderdeel kan niet gevolgd worden met een examencontract.

 

Onderwijsleeractiviteiten

21 sp. Studiemobiliteit in of buiten Europa (B-ODISEE-JLOD2C)

21 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College-opdracht1 urenTweede semesterTweede semester
Dewispelaere Joris |  Haelman Frank
Kernteam Lager onderwijs Aalst

Voor deze vorm van studiemobiliteit wordt een contract opgemaakt (Mobiliteitsovereenkomst) waarvan de student de bepalingen dient na te leven. 

De opleidingsonderdelen die een student in het het kader van zijn mobiliteitsprogramma opneemt aan de gastinstelling worden, op basis van een equivalentiedossier, vastgelegd in een Learning Agreement for study, in principe opgesteld voor het vertrek van de student en goedgekeurd door de thuisinstelling (de opleiding), de gastinstelling en de student. Latere wijzigingen zijn in bepaalde gevallen mogelijk op voorwaarde van formele goedkeuring door de drie partijen (vastgelegd in het Learning Agreement)

De geselecteerde leerinhouden/opleidingsonderdelen moeten de student minstens toelaten om de aan Odisee verworven kennis en vaardigheden te integreren en toe te passen.

 

De gastinstelling bepaalt welk studiemateriaal de student gebruikt voor de opleidingsonderdelen die hij aan de gastinstelling volgt: boeken / cursussen / readers / slides / multimedia / enz.

 

De studeer- en/of werktaal wordt bepaald door de gastinstelling en de bestemming van de mobiele student.

 

De gastinstelling bepaalt welke werkvormen er gebruikt worden bij de opleidingsonderdelen die de student aan de gastinstelling volgt.

 

 

Evaluatieactiviteiten

Studiemobiliteit in of buiten Europa (B-ODISEE-H73097)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Vraagvormen : Meerkeuzevragen, Open vragen, Gesloten vragen
Leermateriaal : Cursusmateriaal, Computer

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

De evaluatie gebeurt door de gastinstelling.

Voor de stagemodaliteiten wordt verwezen naar het stagevademecum. 
De studieresultaten van de student worden door de gastinstelling overgemaakt aan de thuisinstelling van de student in een overzicht van studieresultaten (Transcript of Records). Deze resultaten worden op de wijze bepaald door de onderwijs- en examenregeling elk omgezet in een score op 20.

De scores op de onderscheiden opleidingsonderdelen gevolgd aan de gastinstelling worden vervolgens omgerekend in één score volgens het gewogen gemiddelde (het gewicht wordt bepaald door het aantal studiepunten). Dit cijfer is de eindscore op het opleidingsonderdeel ‘Studiemobiliteit in of buiten Europa’.

De mogelijkheid tot deelname aan een tweede examenkans verschilt per bestemming.

Het opleidingsonderdeel is herkansbaar indien de partnerinstelling dit toelaat, maar niet tolereerbaar.

 

 

Het opleidingsonderdeel is herkansbaar (indien de partnerinstelling dit toelaat) maar niet tolereerbaar.